Archívum: 2017. március

Újra nyári időszámítás

Éjjel újra átléptünk a nyári időszámításba, azaz egy órával előbbre állítottuk az órát.

Megosztó a vélemény arról, kell-e ez vagy sem, mindenesetre holnaptól már világosban érünk haza a munkából.

-K.I.

Március 15.

Napsütés. Tavasz. 1848. Forradalom. Március 15.

Ez ma mind van!

Mivel idén az ünnepnap épp a hét közepére esik, hosszú hétvégénk sajnos nincs, ám az időjárás kegyes azokhoz, akik ünnepelni akarnak, és azokhoz is, akik inkább kirándulásra fordítanák az időt.

Március 15.

Míg az előbbi eseményekről épp elég infót látunk a tévében (koszorúzás, zászlófelvonás, Szent Korona látogatás, stb.), a jeles esemény alkalmából a március 15-éhez kapcsolódó egyéb eseményekből szemezgettem a neten. Túl sokat nem akarok bedönteni a posztba, csak a legjobbakat.

Külföldiek magyarul tanulnak - forradalom alkalmából is.

A Travelling Weasels nevű páros már jó néhány videóban tudatta, komolyan gondolja a magyar nyelv tanulását. Mai videójukban nemzeti ünnepünket is felhasználták témaként.

 

Google Doodle

Már meg sem lepődünk a magyar illetőségű Google kereső logón (Doodle). Idén sincs ez másképp.

Google Március 15. Doodle

KFC logó

Furcsa, de egyben vicces is a KFC ünnepi Facebook logója.

KFC március 15.

- K.I.

Nagyon jó ez a nápolyi

Közel egy évig, tavaly május óta tengődött ez a videó a gépemen, mire újból rátaláltam, a felesleges részek levágását követően úgy éreztem, ideje publikálni.

Néhány másodperc az egész, a szentbékkállai kőtengert övező erdőben, egy pár perces pihenés mozzanatait örökíti meg. Természetesen inkább csak a benne szereplő baráti társaságnak jelent sokat, valószínűleg egy kívülálló néző számára annyira nem, ennek ellenére láttam értelmét megosztani a nagyvilággal is.

- K.I.

A tavaszt megnyitom!

A mai remek időre való tekintettel a 2017-es tavaszt hivatalosan is megnyitom.

Jó idő kerekedett egy városligeti sétához, így ha az időjárás állandósul, akkor a séták száma is sűrűsödik. Ide most terveztem egy timelapse videót is, ám a szél a vártnál is nagyobb volt. Az egy dolog, hogy remegett volna az egész film a széllökések miatt, de a kamerát is kishíján felborította, az álvánnyal együtt. Szóval most nem lesz timelapse.

Viszont két fotó azért összejött a Városligeti-tó mellett.

Városligeti tavasz

Városligeti tavasz

- k.i