MOZI: Wonder Woman - szubjektív vélemény

Hirdetés

Figyelem! Lesz benne spoiler!

Megnéztem. Igen, rávettem magam, hogy az egyébként oly sok magyar nyelvű negatív véleményen felülkerekedve megnézzem a Wonder Woman-t.

Wonder Woman

Egy filmre általában azt mondom, hogy jó film, vagy azt, hogy nem jó film. A Wonder Woman más. Részben jó. Ha kivágnának belőle 1 órányi fölösleget, akkor már egyértelműen a jó jelzőt kaphatná meg. 140 perc so-so helyett lehetett volna 70-80 perc ߑ is. Tipikusan az a film, aminél az első akcióra, izgalmas jelenetre kiürítettem a popcornos vödröt. Sajnos.

Az eleje (a történet bevezetése) ha nem is izgalmas, de mindenképp érdekes. A londoni részek nem egy akciófilm kategóriájába illenek, a fronton a németek elverése egy háborús film megszégyenítése. Ellenben ami a privát összejövetelen, és ami utána történik, az már egyértelműen jó.

Persze, kell a felvezetés, de úgy, hogy 50-70 perc helyett 30 lett volna ezekre reális. És akkor most egy szavam nem lenne. Adott ugye két, egymástól teljesen eltérő "univerzum", az álomvilág és a valóság. A kettő átvezetése pocsék. Adott egy szuperhős, aki szépségével nem kicsit hívja fel magára környezete figyelmét. Az erő és a nőiesség találkozása ötletesen és ideálisan lett megvalósítva. Ez nem egy Terminator film, ahol érzelem nem keverhető bele (főhősünk roppant ereje mellett nőiességét és érzékenységét is megmutatja). A negatív hős (főgonosz) bevitele a sztoriba egy jó kis csavarral történt, ez mindenképp ötletes. A férfi főszereplő és a jók csapata kicsit vígjátékszerűre sikeredett, de ezzel sincs semmi baj. Azonban már filmdrámára jellemző módon produkálták a férfi főszereplő sorsát (vagy annak beteljesedését). A főszereplő (Gal Gadot) megfelelőségéről nem tudok nyilatkozni, mert hasonló film hiányában nincs összehasonlítási alapom, de a színésznő alakítása kivetnivalót nem hagyott maga után.

Ennek ellenére a magyar kritikák túlzóan negatív véleményt formálnak, szerintem a fölös rész alapján állítottak fel egy véleményt és húzták le úgy a mozit, hogy megbélyegezték a film további képkockáit is.

Nem, a kedvencem nem lesz ez a Wonder Woman, ellenben abszolút nézhető és még egy mozijegyet is megér. Viszont pont emiatt nagyon kíváncsi leszek a folytatásra is - ha tényleg lesz.

Hasonló bejegyzések:

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version