Archívum: 2017.

A nyári móka nem érhet véget

Pláne, ha családi piknik a terv egy kellemes klímájú nyáreleji estén. Ilyenkor az ember egy kis timelapse-szel megspékelt videóhoz is kedvet kap, a rokonság legnagyobb ellenkezésével együtt (senki nem akar színészi babérokra törni a házi kisfilmben). Ismerős?

-K.I.

Közösségi média vagy valóság?

Normál értékrenddel bíró ember azt gondolná, ez nem is kérdés. Ellenben nap mint nap látjuk, hogy sajnos mégis, és dönteni kell a két opció közül.

Ez a kisfilm remekül érzékelteti a téma súlyát. A videó elrettentő példa, közel sem jelenti azt, hogy a közösségi hálózatok csakis károsak lennének, vagy ne lennének értelmes felhasználási módjai. Talán pont ilyen videókkal lehetne bizonyos embereknek a megfelelő csapásirányra felhívni a figyelmüket. Talán...

-K.I.

Vasárnapi városligeti séta

Amikor azt mondom, érdemes kimenni a Városligetbe, nem véletlenül teszem. Tényleg menjetek ki. A városból kiszakadni, akár csak egy órára is, fantasztikus. Teljesen más még a levegő illata is.

Ma délután az idő is kedvezett a sétának, rajtam kívül sokan döntöttek ugyanígy.

VárosligetVárosliget

És egy 28 másodperces timelapse a Városligeti-tó mellől

-K.I.

Kirándulás május elsején

Május elsején majálisozni... vagy kirándulni? Idén az utóbbit választottuk, célpontként pedig a Solymár külterületén lévő Jegenye-völgy környékét, ahol a turistaútvonal mentén szuper vízesés, pihenőhelyek, sütögetőhelyek vannak. Utóbb kiderült, ez nem csak nekünk jutott eszünkbe, több túrázni vágyó döntött hozzánk hasonlóan.

A völgyet a Hidegkúti út felől közelítettük meg, kb. háromnegyed órás sétával, az útvonal néhol keskeny, de alapvetően jól járható, és nem túlzottan nagy szintkülönbséget kellett leküzdeni. Az ilyenkor lenyűgöző tavaszi természet a városi hétköznapokba szorult ember számára megnyugtatólag és motiváltan hat.

A vízeséstől nem messze van egy forrás (Rózsika-forrás), ami ugyanebbe a patakba torkollik.

Jegenye-völgyi vízesés

A Jegenye-völgyi vízesés. Kattintásra 10 képet tartalmazó, lapozható galéria nyílik!

- K.I.

Újra nyári időszámítás

Éjjel újra átléptünk a nyári időszámításba, azaz egy órával előbbre állítottuk az órát.

Megosztó a vélemény arról, kell-e ez vagy sem, mindenesetre holnaptól már világosban érünk haza a munkából.

-K.I.

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version