Archívum: 2009. december

B.Ú.É.K

Minden kedves blog olvasónak szerencsében és örömökben gazdag 2010-es évet kívánok!

 

BÚÉK

Itt a Karácsony!

Minden kedves blog-olvasónak kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

Karácsony

Megjött a komolyabb havazás is

Ahogy a korábbi bejegyzésben beszámoltam már az első havazásról, úgy most egy képpel illusztrálom a vasárnapi, sokkal tekintélyesebb paraméterekkel rendelkező hóesést.

Ami még a korábbi teleken nem fordult elő, az az, hogy a belső körfolyosón is hólapátolnom kelljen. A hétvégén annyi hó halmozódott fel, hogy nem lehetett volna közlekedni a folyosón, ráadásul sokáig a szél visszafújta az ellapátolt havat, így többször kellett megismételni a testedzést.

A dologgal a legnagyobb gond az, hogy hiába esett ennyi fehér áldás, az előrejelzések szerint jó, ha hírmondó marad belőle az ünnepekre. Hát meglátjuk. Pedig a karácsony fehéren az igazi.

Havazás

Az idei első havazás

Már visszafelé számoljuk a napokat Karácsonyig, az emberek legalább fele már beszerezte ajándékainak jó részét és december derekán járunk, így nem is csoda, hogy megjelent az első idei hó. Ha leszámítjuk a korábbi napok viszonylag hűvösebb időszakait, amikor csak a hegyekben lehetett hóval találkozni, bizony a mai nap mondható az első havazós napnak.

Ennek örömére belvárosi lakásom ablakából máris készítettem két képet a ma délelőtti hószállingózásáról. Nyilván az elkövetkezendő napokban nagyobb mennyiséget tudunk fotózni, de az első az mégiscsak az első.

Az első hó jobbról

Az első hó balról