Magyarország a 2020-as UEFA foci EB-n

Hirdetés

Örömteli és csalódottság. Ez a két szó juthat eszünkbe a magyar válogatott és az idei (tavalyi?) EB közös kontextusában.

Sajnos a csapat túl korán, kicsit a balszerencsének is köszönhetően a csoportkörök után kényszerült búcsút venni a kontinenstornától. De - ahogy sok külföldi komment és médiaorgánum írja - a nemzeti tizenegy emelt fővel távozhat, hisz az egyik legnehezebb, ha nem a legnehezebb csoportot kellett volna túlélnie. Franciák, németek, portugálok. Olyan ellenfelek, ahol egy-egy sztárjátékos értéke több, mint az egész magyar válogatotté.

Magyarország UEFA Euro 2020

Esélyek és remények

Ma Magyarországon szerintem az is büszke erre a jó néhány fiatalemberre, aki egyébként nem focirajongó.

Az utolsó, németekkel vívott csatában többször is úgy álltunk továbbjutásra, hogy közben a németek a közelmúltban vb és eb győzelmet is magukénak tudhattak. És vezettünk ellenük. Kétszer is.

 Group FPlayedWonDrawnLostForAgainstGoal diff.Points
France 3 1 2 0 4 3 1 5
Germany 3 1 1 1 6 5 1 4
Portugal 3 1 1 1 7 6 1 4
Hungary 3 0 2 1 3 6 -3 2

Forrás: UEFA.com

A németek úgy lettek csoportmásodikak, hogy 90 perc alatt kétszer is a kiesést jelentő csoportnegyedik helyen álltak.

A franciák úgy jutottak tovább csoportelsőként 7 ponttal, hogy van olyan csoport, ahol a második helyen továbbjutó többet szerzett (6 pont). Kiélezett csoport volt, ahol a válogatottunk simán felvette a versenyt a nagyokkal. Ha vagyunk annyira szerencsések, hogy például a C csoportba Ausztria helyett mi kerülünk, ott mi is simán továbbjutottunk volna nyugati szomszédainkhoz hasonló 6 ponttal a második helyen (ismétlésül, a mi csoportunkban a franciák ennél kevesebb ponttal csoportelsőként kerültek a nyolcaddöntőbe).

Mezek

Az alábbi mezekben játszott a válogatott a 2020-as labdarúgó európa bajnokságon

Magyar hazai mez

Magyar idegenbeli mez

Hasonló bejegyzések:

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version