Télies április

Hirdetés

Talán már megszokhattuk, hogy időnként az időjárás tényleg tréfát űz velünk. Történt ez idén február közepén a közel húszfokos hőmérsékletű pár napban, de most is. Húsvét után nem hogy nem tavaszi idő, hanem egyenesen télies fordulat röpköd minden időjárással foglalkozó oldalon. A szél már most is erős, de állítólag még a havazás is bekandikálhat kicsit a következő napokban.

Tippeim szerint a 20 fok környéke lenne ideális: egy-egy nap kicsit alatta, máskor kicsit fölötte. Erre bizony várnunk kell, ahogy az igazi tavaszra is.

Időjárás 2021 április első fele

Forrás: Időkép

Ahogy írják:

Erős lehűlés jön húsvét után Húsvéthétfőn sok napsütésre számíthatunk, majd a délután második felében északnyugaton és északon elkezd megnövekedni a felhőzet, viszont estig csapadék sehol sem várható. Délnyugatira fordul a szél, melyet élénk, erős lökések kísérnek majd. A fagyos reggel után napközben 13 és 18 fok közé melegszik a levegő. Keddre virradóan erős, viharos északi, északnyugati széllel, esővel, majd egyre inkább havas esővel, havazással markáns hidegfront érkezik. Napközben fokozatosan egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék, késő délután északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Erős lehűlés várható, délután mindössze 4-9 fokot mérhetünk.
Forrás: Időkép

Mivel a március sem bővelkedett tavaszi időben (inkább csak a legvégén néhány nap), így valószínűleg az idei szezonban is gyorsváltás lesz az évszakok között: vegyes tél, felejthető tavasz, korán berobbanó nyár.

Meglátjuk...

Hasonló bejegyzések:

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version