COVID-19 beoltottak alakulása

Hirdetés

A hivatalos kormányzati weboldal nagyjából március eleje óta teszi közzé a COVID-19 ellen beoltottak aktuális számát, már azóta összegyűlt annyi adat, hogy erre vethessünk is egy pillantást.

Sajnos az oltásra regisztráltak számáról nincs naprakész pontos adat, így a neten talált, kb. 5 napos ~4,3 milliós adatot vettem végig a diagram során (tehát ez torzít némiképp). A nem beoltottaknak pedig Magyarország jelenlegi, 9,77 milliós lélekszámát vettem alapul.

A diagramon jól látszik, hogy az oltás laposan indult, valahol április elején indult be, ott eléggé meredek az emelkedés, majd most, április vége felé ismét laposabbra váltott (kevesebb az azonos időben beoltottak száma). Valószínűleg kezd telítődni az oltásra jelentkezettek száma, a legtöbbjük legalább az első oltását már megkapta.

A mai napi hivatalos adatok szerint kicsit több, mint 3,5 millió ember kapott legalább egy adag vakcinát.

Beoltottak számának alakulása

A Portfolio azt írja a lazítás következő fázisairól, hogy

4 millió beoltott után várható az újraindítási lépések következő fokozata: megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is
Forrás: portfolio.hu

Folyamatosan gyűjtjük a napi adatokat a COVID járvánnyal kapcsolatban, így kimutatásaink többnyire ezeken alakulnak.

Hasonló bejegyzések:

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version