Archívum: 2017. szeptember

Mindennap nyár

Ahogy tavaly a törökországi, elkészült idén is a nyári kisfilmem. Közel 3 és fél perc szubjektív nyári élmény, ezúttal nem külföldről, hanem kis hazánk néhány helyszínéről. Helyet kaptak benne budapesti helyszínek, hegyvidéki túrák, vidéki kiruccanások is.

Nem bőbeszédű, hanem tömör nyári összefoglaló.

Technikai infó: a film 1080p Full HD-ban, másodpercenként 60 képkockával készült, így a legmagasabb minőségben megizzaszthatja a készüléket - ilyenkor érdemes visszább venni a felbontásból.

-K.I.

MOZI: Wonder Woman - szubjektív vélemény

Figyelem! Lesz benne spoiler!

Megnéztem. Igen, rávettem magam, hogy az egyébként oly sok magyar nyelvű negatív véleményen felülkerekedve megnézzem a Wonder Woman-t.

Wonder Woman

Egy filmre általában azt mondom, hogy jó film, vagy azt, hogy nem jó film. A Wonder Woman más. Részben jó. Ha kivágnának belőle 1 órányi fölösleget, akkor már egyértelműen a jó jelzőt kaphatná meg. 140 perc so-so helyett lehetett volna 70-80 perc ߑ is. Tipikusan az a film, aminél az első akcióra, izgalmas jelenetre kiürítettem a popcornos vödröt. Sajnos.

Az eleje (a történet bevezetése) ha nem is izgalmas, de mindenképp érdekes. A londoni részek nem egy akciófilm kategóriájába illenek, a fronton a németek elverése egy háborús film megszégyenítése. Ellenben ami a privát összejövetelen, és ami utána történik, az már egyértelműen jó.

Persze, kell a felvezetés, de úgy, hogy 50-70 perc helyett 30 lett volna ezekre reális. És akkor most egy szavam nem lenne. Adott ugye két, egymástól teljesen eltérő "univerzum", az álomvilág és a valóság. A kettő átvezetése pocsék. Adott egy szuperhős, aki szépségével nem kicsit hívja fel magára környezete figyelmét. Az erő és a nőiesség találkozása ötletesen és ideálisan lett megvalósítva. Ez nem egy Terminator film, ahol érzelem nem keverhető bele (főhősünk roppant ereje mellett nőiességét és érzékenységét is megmutatja). A negatív hős (főgonosz) bevitele a sztoriba egy jó kis csavarral történt, ez mindenképp ötletes. A férfi főszereplő és a jók csapata kicsit vígjátékszerűre sikeredett, de ezzel sincs semmi baj. Azonban már filmdrámára jellemző módon produkálták a férfi főszereplő sorsát (vagy annak beteljesedését). A főszereplő (Gal Gadot) megfelelőségéről nem tudok nyilatkozni, mert hasonló film hiányában nincs összehasonlítási alapom, de a színésznő alakítása kivetnivalót nem hagyott maga után.

Ennek ellenére a magyar kritikák túlzóan negatív véleményt formálnak, szerintem a fölös rész alapján állítottak fel egy véleményt és húzták le úgy a mozit, hogy megbélyegezték a film további képkockáit is.

Nem, a kedvencem nem lesz ez a Wonder Woman, ellenben abszolút nézhető és még egy mozijegyet is megér. Viszont pont emiatt nagyon kíváncsi leszek a folytatásra is - ha tényleg lesz.