Archívum: 2017. január

Elkészült a mai városligeti séta kisfilmje

A mai téli séta összefoglalója 45 másodpercben.

- K.I

Télen is Városliget

Aki azt hiszi, hogy a Városliget csak nyáron számít szuper helynek, az óriásit téved.

A kristálytiszta levegő, a város zajának hiánya, a csodaszép havas táj télen is arra ösztönzi a budapestit, hogy kicsit kimozduljon és sétáljon egyet a Ligetben. Ezt tettem én is. Bár már délutánra olvadt a tegnap leesett hó, még sikerült néhány havas fotót is lőni. Nagy kár, hogy ma a ragyogó napsütés plusz 4 fokos hőmérséklettel járt, mert a tegnapi mínuszok után mára erőteljesen olvadni kezdett a hó. Ami egyrészt a látványba is belerondít, másrészt rettentő sok tócsával, sárral, latyakkal kellett megküzdeni a séta során.

De semmi gond, a természet az természet, így aztán a telefonom mérése szerint 3,78 km-t sétáltam majdnem 46 perc alatt. Érintettem a Hősök terétől a Városligeti-tavat, a Vajdahunyad várat, a Pecsát és az Olof Palme sétányt is.

Álljon itt néhány ma készült fotó:

Városliget Városliget Városliget Városliget Városliget Városliget Városliget Városliget Városliget Városliget Városliget Városliget

-K.I.

Tél tábornok bekeményített

Olyannyira, hogy a tavalyi lagymatag tél után most még a -5 fokokat is irtó hidegnek éreztük, hát még a napokban mért -10, -20 környékét.

Mit is csináljunk ilyenkor? Mehetünk korcsolyázni, vagy szimplán más elfogaltsággal odafagyni a vasárnap délutáni télhez.

Vagy...

Most vasárnap délután van, odakint -7 fok (itt bent 23), hát a francnak van kedve kimenni. Ellenben ragyogó napsütés, ami kicsit azért az ablak közelébe csalogatja az embert. Furcsa, hogy a fotelben olvasgatás közben kifolyik a szemed a hétágra sütő nap miatt, de odakint a korty víz belefagyna a szádba.

Vasárnap délután

Ilyenkor az otthon melegében jut idő olyasmire, amire máskor a szabadban töltött tevékenységek mellett nem jutna.

Pl. felfedeztem Magyarósi Csaba "új" csatornáját, ahol utazásairól számol be. Az eddigi 14 videóból már ötön vagyok túl. Ha a hideg tartósnak ígérkezik, hamar a végére érek.

Úton Youtube csatorna

 

- K.I.