Archívum: 2009.

Itt a Karácsony!

Minden kedves blog-olvasónak kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

Karácsony

Megjött a komolyabb havazás is

Ahogy a korábbi bejegyzésben beszámoltam már az első havazásról, úgy most egy képpel illusztrálom a vasárnapi, sokkal tekintélyesebb paraméterekkel rendelkező hóesést.

Ami még a korábbi teleken nem fordult elő, az az, hogy a belső körfolyosón is hólapátolnom kelljen. A hétvégén annyi hó halmozódott fel, hogy nem lehetett volna közlekedni a folyosón, ráadásul sokáig a szél visszafújta az ellapátolt havat, így többször kellett megismételni a testedzést.

A dologgal a legnagyobb gond az, hogy hiába esett ennyi fehér áldás, az előrejelzések szerint jó, ha hírmondó marad belőle az ünnepekre. Hát meglátjuk. Pedig a karácsony fehéren az igazi.

Havazás

Az idei első havazás

Már visszafelé számoljuk a napokat Karácsonyig, az emberek legalább fele már beszerezte ajándékainak jó részét és december derekán járunk, így nem is csoda, hogy megjelent az első idei hó. Ha leszámítjuk a korábbi napok viszonylag hűvösebb időszakait, amikor csak a hegyekben lehetett hóval találkozni, bizony a mai nap mondható az első havazós napnak.

Ennek örömére belvárosi lakásom ablakából máris készítettem két képet a ma délelőtti hószállingózásáról. Nyilván az elkövetkezendő napokban nagyobb mennyiséget tudunk fotózni, de az első az mégiscsak az első.

Az első hó jobbról

Az első hó balról

Mama és papa vezet

Ezt a videót elég régen töltöttem fel a Videára, már szinte el is felejtettem, hogy létezik.

Pedig jajj, de mennyire mulatságos. Papa és mama a jó öreg zsiguliban utazva kihatással van a többi közlekedőre - vagyis inkább csak a mama, faterka csak nyugiban markolja a volánt. Mami egyszercsak előkap egy kormányt, miközben a fakóvörös zsiga egy másik autó mellé ér. Ekkor támad az ördgi ötlet, mamika egy jól irányzott mozdulattal saját kormányát ráhúzza a másik sofőrre, aki ijedtében keresztbefordul az úttesten.

Főhős öregasszonyunk a szituáción igencsak jót derül.

Felcsigáztalak? Íme a videó:

T-Mobile karácsonyi reklám

A T-Mobile mindig is élen járt a jó reklámok készítésében, és persze mindig karácsonyra hozza a legjobb formáját. Emlékezhetünk a Családbarát reklámjára a hógolyózó családtagokról.

De az idei sikerült eddig a legjobbra ezzel a kellemes nótával. Ha esetleg valaki még nem látta volna:

"Hóban ébred majd az ünnep
Minden percben nevet ránk,
Tud-e bármi szebbet adni,
Mint a békés nagy világ."

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version