Archívum: 2017.

Közösségi média vagy valóság?

Normál értékrenddel bíró ember azt gondolná, ez nem is kérdés. Ellenben nap mint nap látjuk, hogy sajnos mégis, és dönteni kell a két opció közül.

Ez a kisfilm remekül érzékelteti a téma súlyát. A videó elrettentő példa, közel sem jelenti azt, hogy a közösségi hálózatok csakis károsak lennének, vagy ne lennének értelmes felhasználási módjai. Talán pont ilyen videókkal lehetne bizonyos embereknek a megfelelő csapásirányra felhívni a figyelmüket. Talán...

-K.I.

Vasárnapi városligeti séta

Amikor azt mondom, érdemes kimenni a Városligetbe, nem véletlenül teszem. Tényleg menjetek ki. A városból kiszakadni, akár csak egy órára is, fantasztikus. Teljesen más még a levegő illata is.

Ma délután az idő is kedvezett a sétának, rajtam kívül sokan döntöttek ugyanígy.

VárosligetVárosliget

És egy 28 másodperces timelapse a Városligeti-tó mellől

-K.I.

Kirándulás május elsején

Május elsején majálisozni... vagy kirándulni? Idén az utóbbit választottuk, célpontként pedig a Solymár külterületén lévő Jegenye-völgy környékét, ahol a turistaútvonal mentén szuper vízesés, pihenőhelyek, sütögetőhelyek vannak. Utóbb kiderült, ez nem csak nekünk jutott eszünkbe, több túrázni vágyó döntött hozzánk hasonlóan.

A völgyet a Hidegkúti út felől közelítettük meg, kb. háromnegyed órás sétával, az útvonal néhol keskeny, de alapvetően jól járható, és nem túlzottan nagy szintkülönbséget kellett leküzdeni. Az ilyenkor lenyűgöző tavaszi természet a városi hétköznapokba szorult ember számára megnyugtatólag és motiváltan hat.

A vízeséstől nem messze van egy forrás (Rózsika-forrás), ami ugyanebbe a patakba torkollik.

Jegenye-völgyi vízesés

A Jegenye-völgyi vízesés. Kattintásra 10 képet tartalmazó, lapozható galéria nyílik!

- K.I.

Újra nyári időszámítás

Éjjel újra átléptünk a nyári időszámításba, azaz egy órával előbbre állítottuk az órát.

Megosztó a vélemény arról, kell-e ez vagy sem, mindenesetre holnaptól már világosban érünk haza a munkából.

-K.I.

Március 15.

Napsütés. Tavasz. 1848. Forradalom. Március 15.

Ez ma mind van!

Mivel idén az ünnepnap épp a hét közepére esik, hosszú hétvégénk sajnos nincs, ám az időjárás kegyes azokhoz, akik ünnepelni akarnak, és azokhoz is, akik inkább kirándulásra fordítanák az időt.

Március 15.

Míg az előbbi eseményekről épp elég infót látunk a tévében (koszorúzás, zászlófelvonás, Szent Korona látogatás, stb.), a jeles esemény alkalmából a március 15-éhez kapcsolódó egyéb eseményekből szemezgettem a neten. Túl sokat nem akarok bedönteni a posztba, csak a legjobbakat.

Külföldiek magyarul tanulnak - forradalom alkalmából is.

A Travelling Weasels nevű páros már jó néhány videóban tudatta, komolyan gondolja a magyar nyelv tanulását. Mai videójukban nemzeti ünnepünket is felhasználták témaként.

 

Google Doodle

Már meg sem lepődünk a magyar illetőségű Google kereső logón (Doodle). Idén sincs ez másképp.

Google Március 15. Doodle

KFC logó

Furcsa, de egyben vicces is a KFC ünnepi Facebook logója.

KFC március 15.

- K.I.

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version