Archívum: 2017.

Magyarósi kamerán innen és túl

Magyarósi Csaba vloggert talán senkinek nem kell bemutatni (ha mégis, katt ide). Ő az, akit rendszerint a kamera elülső oldalán lehet látni, a már-már védjegyének számító mozdulatával (búcsúzóul a kameralencsét letakarja a tenyerével) együtt. Ezt a jelenetet sikerült mindkét oldalról fellelnünk, ugyanis a 24.hu egyik videójában épp őt kapták lencsevégre, az ominózus mozdulattal együtt. A szóban forgó lényeget kivágtuk és egymás mellé illesztettük az alábbi kisfilmben.

 

 

- K.I.


A két videó forrása:
- Magyarósi Csaba Youtube videója
- a 24.hu Videás videója

Egy perc Gyula (útifilm)

Gyula városát remélhetőleg kell bemutatni, a múlt hétvégén sétáltunk a fürdőhagyományokkal rendelkező dél-aföldi városban, mely idő alatt a kávézás, fagyizás, fotózás mellett sikerült videóanyagot is rögzítenem. A kisfilm alapjai egy teljesen más videóhoz készültek, de - a címével ellentétben - közel másfél perces szösszenet elkészítésére is alkalmasnak bizonyultak a felvett vágóképek.

Nem célom sem történelmi, sem turisztikai összefoglalót készíteni, a videó apropója csupán egy belvárosi (szökőkutakban sem szegényes) sétából kiragadott pillanatok sorozata volt. A gyulai vár környékén nem tudtam videózni, de a filmből nem hiányozhatott, ezért egy fotóval pótoltam a kimaradt nevezetesség helyét.

Gyula gyönyörű város, ezt tudjuk. Épp ezért ösztönzök mindenkit, aki még nem járt itt, hogy látogasson el ide, és ha másért nem, hát tegye azt az alábbi kisfilm hatására. Nem fogja megbánni!

 

- K.I.

A nyári móka nem érhet véget

Pláne, ha családi piknik a terv egy kellemes klímájú nyáreleji estén. Ilyenkor az ember egy kis timelapse-szel megspékelt videóhoz is kedvet kap, a rokonság legnagyobb ellenkezésével együtt (senki nem akar színészi babérokra törni a házi kisfilmben). Ismerős?

-K.I.

Közösségi média vagy valóság?

Normál értékrenddel bíró ember azt gondolná, ez nem is kérdés. Ellenben nap mint nap látjuk, hogy sajnos mégis, és dönteni kell a két opció közül.

Ez a kisfilm remekül érzékelteti a téma súlyát. A videó elrettentő példa, közel sem jelenti azt, hogy a közösségi hálózatok csakis károsak lennének, vagy ne lennének értelmes felhasználási módjai. Talán pont ilyen videókkal lehetne bizonyos embereknek a megfelelő csapásirányra felhívni a figyelmüket. Talán...

-K.I.

Vasárnapi városligeti séta

Amikor azt mondom, érdemes kimenni a Városligetbe, nem véletlenül teszem. Tényleg menjetek ki. A városból kiszakadni, akár csak egy órára is, fantasztikus. Teljesen más még a levegő illata is.

Ma délután az idő is kedvezett a sétának, rajtam kívül sokan döntöttek ugyanígy.

VárosligetVárosliget

És egy 28 másodperces timelapse a Városligeti-tó mellől

-K.I.

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version