Archívum: 2016.

Mentőexpedíció (The Martian): pipa

Ugyan a mozis verziót sikerült sajnos kihagyni, remek ötletnek bizonyult a Blu-Ray változattal pótolni egy szombat esti házimozizás alkalmával.

Figyelem, spoiler is lesz!

Mentőexpedíció

A film előzetese alapján kicsit megjátszottnak tűnt a film, az elején, főleg a káromkodós szövegek és a túlzott - első - optimizmus láttán ez csak erősödött, de úgy az első 20 perc után már éreztem, jó lesz ez. A régi űrszonda kiásásától kezdett igazán jó lenni, a cselekmény tetőpontján már teljesen átéreztem a Marson felejtett Robinson Crusoe megmentésére irányuló próbálkozásokat, a végén pedig a közönséget szimbolizáló, éljenző statisztákkal együtt ugrottam fel a fotelből.

Bár azt megjósoltam volna, hogy a csapat, ha döntenie kell, kész visszatérni főhősünkért, arra mondjuk nem gondoltam, hogy két esetben is kudarc fenyegeti az akciót (a NASA sikertelen rakétaindítása és a marsi "házikó" felrobbanása). A háttér is jól sikerült, bár ismerős elemeket véltem felfedezni más filmből. Volt ugye hirtelen felbukkanó, rögtönzött mentőötletet szolgáltató ember (Függetlenség napja), csinos szőke irányítóközpontos kislány (Zöld íjász), élő közvetítést feszülten figyelő, éljenző közönség (Superman visszatér), csak hogy néhány példával éljek.

Bár többször elhalasztottam ilyen-olyan okok miatt a film megnézését, összességében örülök, hogy végre összejött, és így, hogy már láttam, meg tudom érteni Matt Damon Oscar-jelölését is (amiről persze már tudjuk, hogy Leonardo DiCaprio kapta végül).

Ha egy szóval kellene jellemeznem a filmet, akkor azt mondanám, hogy

Tetszett!

 

És ráadásként egy kép a csinos szőke irányítóközpontos kislány"-ról:

Mentőexpedíció

- K.I.

 

 

Vasárnap reggeli kávé

Csípős vasárnap reggelre ébredtünk, a házak teteje hótól fehérlik, de a forró kávé ugyanolyan, mint bármely másik reggelen. Használjuk hát ki, hagyjuk, hogy a vasárnap reggel szépen, fokozatosan elengedjen bennünket, és átadjon a nap többi részének.

A gőzölgő kávé illata egész nap elkísér.

Reggeli kávé

- K.I.

Böngészők nőalakban

Mike Roshuk fotós néhány csinos modell bevonásával megálmodta és megalkotta, milyenek lennének a népszerű és ismert böngészőprogramok, ha nők lennének.

A képeket nézegetve vannak kifejezetten jól sikerült, de túlzó alkotások is, de egyben biztosak lehetünk: valamennyi fotó ötletes és érdekes. A művész weboldalán további, hasonló alkotások találhatók, érdemes végigkattintani őket.

Szubjektív vélemény, de nekem az Opera és az IE tetszett, a Netscape pedig ötletes. A Chrome túlzó, a Firefox pedig már inkább a domina irányba mozdul el.

SafariOperaNetscape 

Internet ExplorerFirefox Chrome

Képek forrása: mikeroshuk.com

- K.I.

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version