Archívum: 2016.

Brit videobloggerek Budapesten

Nemrég, az egyik internetes magazin hasábjain találtam rá az alábbi videóra. Két videoblogger - mint kiderült, rendszeresen járják a világot - szeptemberben fővárosunkat is felkeresték. A videó itthon a 17 ezer forintos borravaló miatt híresült el, de aki végignézi a közel félórás kisfilmet, könnyen elképzelheti, hogy az egyéb költéseik (szálloda, étterem, bevásárlás) sem kis összeget tettek ki. Az egyik belvárosi Zara ületben például egy füstre 180 ezres végösszegben vásároltak, az így szerzett ruhákat aztán a két fiatal a kamerák előtt próbálta fel egytől egyig.

A sablonokat nem nélkülöző ("jó volt itt", "majd talán egyszer visszatérünk") kisfilmben néhány, hangzatos becenevet is aggattak Budapestre (pl. Foodapest).

Nem számítottunk világmegváltó újdonságokra, nem úgy néztük meg a videót, hogy ez most valami merőben új lesz, de összegezve tetszett a két blogger alkotása. Nyilván ők elsősorban a luxust, a szórakozást, a kikapcsolódást keresték, amit Budapesten könnyen megtalálhatunk (főleg, ha elég nagy anyagi keret áll rendelkezésre), de azért sikerült néhány dunai panorámát és érdekes timelapse felvételt is belegyűrni a videóba.

 

 

- K.I.

Útifilm Törökországból

Elkészült szeptemberi törökországi nyaralásunk kisfilmje. Megpróbáltam a lehető legtöbb információt belesűríteni közel 5 percbe, természetesen mindig van jobb és jobb, de ami nem fért bele, majd pár másodperces oldalágak során úgyis bemutatom.

- K.I.

A legjobb Bali útifilm

Aki esetleg nem ismerné Alexander Tikhomirov orosz fotóst, az most biztosan megjegyzi a nevét. Ő ugyanis arról "híres", hogy számos helyen készített lenyűgöző útifilmeket, valamint rendszeresen fotóz bombatestű orosz modelleket.

Az egyik legjobb útifilmje Balin készült, ahová gyönyörű párjával utazott el és amellett, hogy a hölgyről igen igényes és nyálcsorgató, olykor tangás spotok készültek, az orosz fotós még jó néhány lélegzetelállító felvételt is belegyömöszölt az ötperces, nem hétköznapi videóba.

De szavak helyett következzen a néznivaló!

- K.I.

Lányok a naplementében - az idei nyár képe

Ha azt mondom, hogy idei, 2016-os nyár, akkor az alábbi kép jut majd eszembe, ezért idén egy kedvenc fotósom, Rizsavi Tamás képét

Nyár képe 2016

Idei nyár: szélsőségek tömkelege

Úgy tűnik, az idei nyár már nem a kellemes időről fog szólni. Tegnapig meg lehetett gyulladni rövidnadrágban, ma már elázott az, aki útnak indul, míg a hétvége inkább őszre hajaz, nem nyárra.

A legérdekesebb, hogy 6 napja még kellemes, mérsékelten meleg nyári időre volt kilátás a mostani hétvégét illetően, most meg a lehető legrosszabbak a kilátások. A kép bal oldali részének jobban örültem volna.

Időkép

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version