Archívum: 2015.

Végre napsütés

Sok eső után végre egy kis szánsájn

 

Szánsájn

A photo posted by Imi Kincses (@kincsesimi) on May 24, 2015 at 12:58am PDT

Vasárnapi zárva tartás

Már a kormány döntése óta téma, politikát nem gyakorlók körében is megoszlik a vélemény, hogy jó ötlet-e az, ha a boltok zárva vannak vasárnap. Kell-e hogy a kormány ilyen szinten irányítsa a polgárok életét? Mert Magyarországon voltaképp bármi lehetséges, bármilyen törvényjavaslat átmegy a képviselők kezén és előbb-utóbb törvény lesz belőle.

Vasárnap zárva

Vasárnapi zárva tartás...

Mindenféle pártállástól függetlenül kérdezem: miért? Nem inkább az embereknek kéne eldönteni, hogy akarnak-e dolgozni, akarnak-e vásárolni vasárnap? Szabad, demokratikus államban élünk elvileg, tehát hadd döntse el mindenki, hogy mit szeretne csinálni vasárnap és ne a kormánya mondja meg.

Hangsúlyozom: ebben semmi pártfüggő vélemény nincs, csupán a szabad döntés ideológiája. Én nem akarok dolgozni vasárnap, így olyan munkahelyem van, ahol nem kell. Vásárolni se akarok, így ha nyitva van a bolt, ha nem, nem vásárolok. De ha kedvem lenne hozzá? Miért ne mehetnék el? Az én döntésem (nek kéne hogy legyen), nem?

Ez az ember eladó

Nem is drága... :)

 

Eladó

Újévi havazás

A 2015-ös esztendő első bejegyzése mi másról szólhatna, mint ami az év ilyen szakára jellemző? Tél - havazás.

Az alábbi videót közvetlenül az ünnepek után, január 4-én rögzítettem, ami persze átesett egy kis utómunkán. Az év első komolyabb havazása hangulatossá varázsolta a tájat, igaz, bő egy héttel korábban (szenteste tájékán) jobban örültünk volna neki. Így sem jött rosszul, de a hosszú szünet után talán majd a következő karácsony már fehér lehet...

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version