Archívum: 2012.

Őszi természet

Ősszel fotózni jó. Ősszel lágyabbak a fények és az árnyékok, mint nyáron, így nem csoda, ha egy-egy természetbeli séta során előkerül a fényképezőgép és adott esetben hangulatos tájképeket készíthetünk.

Képek

A képre kattintva megtekinthetők a többi képek is!

Ezért jó elektronikai rendezvényre járni

Nem is értem, miért csak férfiak járnak ilyen helyekre.

A kép a Computex kiállításon készült.

Computex

Házi készítésű tárgysátor

Nem kivitelezhetetlen otthon készíteni mini tárgysátort, tárgyfotózáshoz. A megfelelő minőségű fehér papír könnyen beszerezhető, egy dobozban megfelelően beállítható a végtelenített háttérhez, ami már nehezebb, a megfelelő megvilágítás, ehhez jól jön egynél több vaku - sajnos nekem nem volt több, látszik is a képeken, hiszen maradt árnyék és a háttérhez is kellett pici Photoshop. Nem műtermi minőség, de alkalmi esetekre tökéletes.

Itt látható két tesztfotó egy Samsung akksiról és egy Huawei mobilnet modemről.

Kép

 Kép

Mire való a Photoshop?

A Photoshopnak „hála” most egy olyan világban élünk, hogy már egyetlen fotónak sem hihetünk. A képeket manipulálják, hogy a valóság helyett csak egy jobban eladható terméket kapunk. Pedig a Photoshop nem ezért készült. Hogy mégis mire? Michael O., a neves digitális művész megmutatja nekünk. Ő is a valóságot manipulálja, de nem akarja valóságként eladni. Ő álmokat vált valóra, álomvilágot teremt.

Kiruccanás a Főzdefesztre

Tegnap este hirtelen jött az ötlet, hogy az éppen zajló Főzdefeszre kéne kiugrani, megnézni, no meg megkóstolni valami ízesített hazai sörféleséget. Lássék itt pár soros helyszíni beszámoló a fesztivál helyszínéről, a budapesti Mikszáth térről.

Az elhatározásból cselekvés is lett, este kilenc előtt már a metrón ültünk és percekkel később érkeztünk a Kálvin térre. A sejtésünknek megfelelően nagy tömeg volt, "akadtak" külföldiek is. A klasszikus világos és barna sörök, továbbá bajor, cseh és egyéb nemzeti specialitások között lehetett találni különféle ízesített sört. Ilyen volt a mézes-gyömbéres, a meggy vagy a szilva ízű is, melyekkel hétköznapi halandó nem találkozik minden nap. Emellett egyéb más, kézzel készített finomságokat is felfedezhetett az, aki még nem itta le magát a sárga földig és nyitott szemmel járt a standok között. Találtunk nagyon finom, mesterséges anyagok és cukor hozzáadása nélkül, kézzel készített csokolédét, melyből minden odatévedő kapott pár falat kóstolót. Természetesen az árcédulán sem hétköznapi összeg szerepelt.

 

Főzdefeszt 2012

//Statelit is marked deprecated and will be removed in the next version